Stefan Branković (©MN Press)
Stefan Branković (©MN Press)

Došlo vreme da Srbi strahuju od Gruzina: Debakl Radničkog u Tbilisiju, samo teoretski može na finalni turnir

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.03.23. | 17:05

Dinamo upisao tek sedmu pobedu u Ligi šampiona u poslednje četiri sezone...

Čudno vreme je došlo: dva puta u nedelju dana srpski vaterpolisti nisu uspeli da izađu na kraj sa Gruzinima. Prvo na reprezentativnom planu, na Svetskom kupu u Podgorici – ispustili dva gola prednosti i izgubili posle peteraca – a zatim i na klupskom. Radnički iz Kragujevca doživeo je bolan poraz u Tbilisiju, pa ga samo teorija održava u životu za plasman na finalni turnir Lige šampiona – 13:8.

Kragujevčani su doživeli debakl na Kavkazu, ostali su bez bodova protiv najslabijeg tima u grupi i generalno u Ligi šampiona proteklih sezona. Dinamo je tek drugi put u tekućoj sezoni trijumfovao – doduše, uzastopce, pošto je u prethodnom kolu savladao nemački Hanover – a ukupno sedmi u poslednje četiri sezone. Na prste jedne ruke do ove je gruzijski sastav mogao da nabroji pobede. Protiv Radničkog je ostvario najubedljiviju.

Izabrane vesti

Drugi put je Dejan Stanojević nadmudrio Uroša Stevanovića i jedina svetla tačka u porazu kragujevačkog kluba bio je Nikola Kojić. Konačno je završen spor između Partizana i Radničkog, dogovorili su se oko obeštećenja i talentovano krilo je zaigralo prvi put posle više od pola godine. Igrao je Nikola Kojić pod temperaturom, želeo je uskoči u bazen i popuni jednu od mnogih rupa koje su nastale iz raznoraznih razloga.

Marko Radulović već dva meseca nije igrač Radničkog, ni centar Nemanja Vico nije deo ekipe, a na lošu situaciju nakalemila se i bolest Miloša Ćuka, te povreda ramena Nikole Lukića. Uticalo je sve to na Kragujevčane, ali je izdanje koje je pružio srpski vicešampion u Gruziji – nedopustivo. Jer, na semaforu je bila i dupla razlika u nekoliko navrata, a srpski predstavnik je za poluvreme dao samo dva gola.

Definitivno najslabija partija Radničkog otkako je ušao u Ligu šampiona...

Iako pod temperaturom, Nikola Kojić jedini je pokazao zube domaćinu. Osvajač medalja sa Srbijom u mlađim uzrasnim kategorijama postigao je tri gola i bio raspoložen za igru. Mladi Lazar Antić dao je prvenac u Ligi šampiona, ali su „starosedeoci“ u klubu zakazali. Aleksa Ukropina i kapiten Filip Janković su ispucali deset lopti i Iraklija Razmadzea matirali tek dva puta, a prvi golman Dinama je skinuo tri zicera i jednu šraubu hrvatskom centru Josipu Vrliću.

Razbranio se Irakli Razmadze, kao i na Svetskom kupu u Podgorici protiv Srbije, odbranio je peterac Aleksi Ukropini već u prvom minutu, a Dinamo su ka trijumfu povukli vaterpolisti sa Balkana. Stefan Pješivac, Jovan Sarić i Andrija Vlahović su spakovali osam golova – prva tri na meču njihovo delo – i uz pomenuti trio za čuvare mreže Radničkog neuhvatljiv je bio Saba Češelašvili. Gruzin je meč završio sa tri postignuta gola. Irakli Razmadze je upisao 12 intervencija, dvocifren broj imao je i Lazar Dobožanov (10).

Gori trenutak za Radnički da izgubi u Gruziji nije mogao, jer se za vikend u Beogradu održava završni turnir Jadranske lige. Kragujevčani u polufinalu igraju protiv splitskog Jadrana, koji im je u regionalnom takmičenju naneo jedan od najtežih poraza.

LIGA ŠAMPIONA – 10. KOLO

Sreda

GRUPA A

Dinamo Tbilisi - Radnički 13:8

18.30: (1.85) Pro Reko (hen -8,5) Hanover (1.85)

19.00: (1.70) Barseloneta (7.50) Olimpijakos (2.75)

19.00: (1.35) Jadran Split (8.00) Vuljagmeni (4.50)

Utorak

GRUPA B

OSC Budimpešta - Breša 14:14

Sabadelj - Jug Dubrovnik 15:12

Novi Beograd - Marselj 11:4

Ferencvaroš - Špandau 12:8



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK RadničkiVK Dinamo TbilisiUroš StevanovićDejan Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara